top of page

KJERSTI BRUNLAND MIKKELBORG; 2A

 

GEITER ER ÅLREITE DYR 

 

Jeg er et samfunnsinteressert, tenkende menneske som bl.a. ser behov for flere geiter i norsk utmark (!). Temaet egner seg godt for figurativt maleri. 

 

OM PROSJEKTET: Jeg har alltid likt å male «historier»; tanker, holdninger og episoder fra mitt eget liv. Denne «historien» går ut på hvordan vi i Norge bedre kunne utnytte de ressursene vi har tilgjengelig; at i stedet for å importere soya for å fôre kuer på bås, burde man heller slippe geiter ut for å gresse der ingen andre dyr kan gå.   I dette prosjektet har jeg arbeidet for å heve min kompetanse innen figurativt maleri. Jeg har tegnet flere skisser i kull og malt små deler av maleriet i skisseboken før jeg fant ut hvilken komposisjon og stil jeg ønsket. Mitt geite-tema kler en typisk nasjonalromantisk stil. Jeg har studert de gamle mesterene og etter beste evne hermet deres uttrykk.  

 

BIO: Jeg likte godt å tegne som barn, men slutte å tegne da ungdomstiden startet. Senere valgte jeg sang og musikk som kunstnerisk uttrykk, før jeg i 2003 meldte meg på et helgekurs i kreative prosesser på Nydalen kunstskole (Levende verksted) med Eva Kurseth Imer. Deretter gikk det mange år før jeg igjen oppsøkte skolen i 2019 for å begynne på toårig malekunstutdanning. 

 

KONTAKTINFO:

Tlf 932 59 470 

Epost: kjersti.mikkelborg@gmail.com 

 

VERK: 

«Kongen av høyfjellet», 89x116, akryl på lerret 

Kongen av høyfjellet
bottom of page