top of page

JØRN P FERSTL, 2P

 

ETTER LIVET

 

Vi fødes, vi lever og vi dør. Å fødes vet vi noe om, i alle fall som betraktere. Om livet har vi alle en mening, de fleste av oss styres gjennom det av en kombinasjon av hva gener og omgivelser gir oss. Så er det plutselig slutt: Livet er til ende, tiden har kommet for å gå til neste steg i vår utvikling. Og om det steget vet vi like lite som hva vi er før vi fødes. Er det kanskje, slik enkelte religiøse forestillinger hevder, en evig spiral, en prosess hvor vi legger fra oss det gamle og blir til noe nytt? Vi kan bare undres.

 

OM PROSJEKTET: Spørsmålet om etterlivet har ikke opptatt meg spesielt. Kanskje har et fatalistisk grunnsyn overdøvet andre impulser. Men én natt våknet jeg og hadde sett klart for meg min egen utgang fra dette livet. Og det var ganske interessant, og absolutt ingen tragedie. Men å drømme og å skildre drømmen er to ulike saker. Hvordan maler man en drøm slik at andre kan gripe tak i den. Det ble til 5 nokså ulike bilder, malt med akryl på lerret og på papir. Bildene inneholder enkelte elementer, overført fra print, såkalt image transfer. Alle bildene på lerret måler 70x90cm, papirbildet er noe større. For meg er behandlingen av dette temaet også en hilsen til mine foreldre, som begge valgte å forlate dette livet for egen hånd. Kanskje valgte de noe bedre.

 

BIO:  Jeg er gift, har barn i voksen alder, og er av utdannelse gullsmedmester, og lærte i sin tid å formgi og utføre store gjenstander som kirkesølv og lignende. Sulten på nye utfordringer tilegnet jeg med kunsten å lage smykker, og har gjennom 40 år designet og laget smykker i sølv, gull og platina, etter hvert til kunder over hele landet. Jeg har tegnet i alle disse årene, men sjelden annet enn jobbrelaterte emner. Først for noen få år siden vant trangen til å uttrykke meninger og tanker i annet enn ord fram for alvor. Dette har vært begynnelsen på et nytt kapittel i et allerede langt liv. Maling er mitt nyeste språk.

 

KONTAKTINFO:

Jørn Pettersen Ferstl

Tlf. 95283048

E-post: papirogpalett@hotmail.com

Facebook: kunstferstl

Instagram: adamas_et_gullsmedliv

 

VERKSLISTE:

1. Liv og død og hva så? Akryl på lerret, 70x90cm

2. Livet og etterpå. Akryl på lerret. 70x90cm

3. Mot lyset. Akryl på lerret. 70x90cm

4. Livet vi levde og veien vi går. Akryl på papir. 75x95cm

5. Fergen bort Akryl på lerret. 70x90 cm

IMG_5541
IMG_5542
IMG_5543
IMG_5544
IMG_5554
bottom of page