top of page

RITA ÅSE; 2O

 

REISEN 

 

Reisen vår gjennom livet er ikke alltid slik vi i første omgang oppfatter den. Er ting slik vi først oppfatter dem, spinne videre og skape din egen historier. 

 

OM PROSJEKTET: I min reise gjennom livet har jeg gjort mange observasjoner av de nære ting. En skygge som blir et ansikt og en kombinasjon av former som får en historie. Ting begynner å leve og forteller meg sin egen historie. Vi trenger litt mer humor i hverdagen. Et kunstverk behøver ikke å være seriøst og ha en dyp mening, det kan også være noe som er pent å se på, som gleder og gir betrakteren en god latter – eller et lunt smil. Men har det i tillegg en historie, en aha opplevelse på slutten så er det en god bonus. Det skal også gi betrakteren mulighet til å spinne videre og skape egne historier. Det skal være mulighet å oppdage stadig nye ting.

 

Jeg har utforsket forskjellige materialer og teknikker. Skal jeg lage fine naturlige illustrasjoner eller røffe antydninger og la betrakteren få lov til å tolke på sin måte? Valget har falt på det siste og jeg jobber videre med denne uttrykksformen. Jeg prøver også å kombinere det naturtro med en mer difus malerstil, da gjerne på ting i bakgrunnen. Jeg jobber også med å bruke det gylne snitt på en bevisst måte. Jeg har prøvd å blande seriøs aktstudie med humorfigur – funka ikke helt. Men kanskje en kjøttmeis på vei inn i redet med mat til de skjøre ungene sine, med et truende monster i bakgrunnen kan være mer vellykket. Dette blir motivet jeg jobber med nå.  

 

I hovedoppgaven ønsker jeg et røft uttrykt som bygges lag på lag. Det skal være et lekent uttrykk med fart og spenning i seg, med mange små detaljer som oppdages litt etter litt. Komposisjon og farger skal være klare og konsise. Jeg jobber bevvist med High og low key, og en treklang med kalde og varme farger. 

Bilde nr en. Kjøttmeis på vei inn i redet med mat. I bakgrunnen en blå litt skremmende form. Format 100x80 cm. 

Bilde nr to som er i samme serie, en sten med ansikt som ligger på en bakketopp, over svever en tolkning av en kjøttmeis. Format 54x80 cm. Bilde nr tre malt enda røffere. Utgangspunkt er en stein som så ut som et ansikt, det lå på en varde langs en T-merket sti. Format 40x50 cm 

 

BIO: Født 28 juli 1963. Vokste opp på Gvarv, en liten bygd i Telemark. Har alltid vært glad i å tegne og skape ting. Jobbet i mange år med fotorelaterte ting før jeg i 1992 tok grafisk design utdannelse på Skolen for grafisk design. Har siden da jobbet som grafisk designer. Først i Bulldog/ Scandinavian Design Group, så i eget firma – Duo Design. Jobber nå som seniordesigner i Konsis grafisk. 

 

KONTAKTINFO: 

Tlf. 97037009 

Epost. rita@duodesign.no 

Nettside. 

 

VERKSLISTE (maksimalt 5 i prioritert rekkefølge) 

  1. Monster, 100x80 cm, Akryl, (pris, om aktuelt) 

  2. Samspill, 54x80 cm, Akryl, (pris, om aktuelt) 

  3. Veiviser, 40x50 cm, Akryl, (pris, om aktuelt) 

1 Monster, 100x80 cm, Akryl
2 Samspill, 54x80 cm, Akryl
3 Veiviser, 40x50 cm, Akryl
bottom of page